Tiramisu ala Jamie Oliver
Suroviny-
Piškot
110g krupicového cukru
4 vejce
85g hladké mouky
50g rozehřátého másla
30g kakaa
Krém-
500g mascarpone
2 žloutky
hrnek silné kávy
čokoláda na vaření nebo hořká čokoláda
krupicový cukr
Výrobní postup:Dáme si 110g krupicového cukru do mísy a přidáme k němu 4 vejce. Poté dáme šlehat až nám těsto minimálně 2x nabyde. Potom si vezmeme 85g hladké mouky a přidáme k ní 30g kakaa. Prosijeme přes sítko do mísy s ušlehaným cukrem a vejci. Rozehřejeme si 50g másla a přidáme k tomu. Potom si vezmeme metlu a pomalu a opatrně promícháme. Potom připravené těsto vlijeme do pekáče a vložíme do trouby předehřáté na 180°. Pečeme asi 5 - 10 minut dokud není piškot tvrdý na dotek. Můžeme zkontrolovat i píchnutím párátka do těsta. Jestli se těsto nelepí tak je hotové. Necháme piškot vychladnout.
Zatím si vezmem mascarpone a vyklopíme ho do nějaké misky. Přidáme k němu cukr dle chuti. Pořádně rozmícháme. Potom přidáme 2 žloutky a rozmícháme. Potom si připravíme hrnek silné kávy. Jestli je piškot vychladlý, tak ho podle potřeby natrháme do misky dle vlastního výběru, tak aby bylo dno misky zcela pokryto. Potom pokapáme piškot kávou, aby piškot byl pěkně nasáklý, ale ne rozmočený. Potom na piškot vylijeme krém. Pořádně ho rozetřeme po celém povrchu piškotu. A nakonec tiramisu posypeme nastrouhanou čokoládou. Neháme tiramisu minimálně 5 hodin vychladit, ale nejlepší je ho nechat odležet do druhého dne.
Komentáře
Přehled komentářů
Pro fanousky Jamieho Olivera prave vznika novy web.
Čerstvé informace z dění kolem Jamieho Olivera s možností nákupu.
www.e-jamie.eu
Najdete zde zajímavé a nejčerstvější informace ohledně Jamieho Olivera a jeho činnostech. Nechybí ani stručný Jamieho životopis, přehled dosud vydaných kuchařek a základní informace o jeho restauraci "Fifteen".
V průběhu budeme web obohacovat o články v každé ze základních položek menu a přidávat fotografie testovaných Jamieho receptů.
dopis
(Petr molin, 23. 4. 2009 18:30)Ahoj čokoláda je moc sladká a moc dobrá a jsou i bílé čokolády a ty jsou moc dobrý a aji tyčinky jsou moc dobrý a hlavně s oříšky a karamelem a politou mléčnou čokoládou
Nutné.............
(Renata Vitejčková, 10. 3. 2008 20:28)Neznáte někdo nějaký chutný a kreativní recept na nějakou italskou omáčku k těstovinám, nejlépe sýrového tipu?
mňam
(Mrs. Bones, 13. 1. 2008 16:26)Tak tohle sme dělali ve škole.. a musim říct, že je to fakt mňamka;):)
pro fanousky Jamieho Olivera
(msd, 29. 1. 2010 16:02)