Plněný pstruh
Indregience
citrónová šťáva 1 lžíce
pstruh 150g
cibule 50g
celer 20g
mletý černý pepč špetku
pečívo 25g
nízkotučné mléko 100ml
pažitka 1 hrst
sůl špetku
muškátový kveět špetku
Postup přípravy receptu:
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a celer jemně nastrouháme. Smícháme se solí a pepřem. Touto hmotou potřeme vykuchaného a omytého pstruha uvnitř i na povrchu. Rybu zabalíme do alobalu a necháme uležet.
Mezitím připravíme hmotu z pečiva namočeného v mléce, nastrouhaných mandlí a ořechů, pažitky a citronové šťávy. Okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Touto hmotou naplníme břišní dutinu ryby a uzavřeme jehlou nebo párátky.
Rybu pak dusíme v páře a ihned podáváme.
příprava 2 hod.